Aan het roer blijven als advocaat

De advocatuur is constant in beweging. Het is niet meer voldoende om uitsluitend je juridische kennis op peil te houden. Cliënten worden veeleisender en kritischer waardoor een goede en efficiënte collegiale samenwerking noodzakelijk is. Tarieven staan onder druk.

Je bent als adviseur deskundig en betrouwbaar en je weet waar je het over hebt. Anno nu is dat echter niet meer genoeg. Naast adviseur ben je namelijk ook ondernemer, leidinggevende, collega en werkgever. Om je rollen thuis maar niet te vergeten. Cliënten komen ook niet meer vanzelf. Mond-tot-mondreclame blijft toch altijd de beste bron. Hoe pak je dit allemaal aan en hoe zorg je ervoor dat je blijft presteren?

Onze thema’s

Wij, mr. Trijnie Lukassen-Beije en mr. Joyce Korver zijn gepokt en gemazeld in advocatuur, notariaat, mediation en coaching. We hebben onze handen ineen geslagen om kwalitatieve en betaalbare trainingen te verzorgen voor de advocatuur. Filevrij, op leuke locaties met een eenvoudige en smakelijke hap. In de trainingen oefenen we met voorbeelden uit de praktijk en geven we handvatten om aan het roer te blijven in lastige situaties.

Ook begeleiden wij intervisie en supervisie, coaching on the job, burn-outpreventie. Uniek is onze intervisie-plusmethode: een intervisie van 3 uur, gevolgd door een training waarin wij op methodische wijze gedurende 2 uur dieper ingaan op de onderwerpen die in de intervisie aan de orde zijn gekomen. En niet te vergeten onze 2-puntenlunch bij jou op kantoor!

De thema’s die wij behandelen in onze trainingen gaan over:

  • Hoe blijf je aan het roer met al je verschillende petten op?
  • Hoe leef je je in met behoud van jezelf?
  • Waar liggen jouw sterke kanten?
  • Hoe ga je om met weerstand?
  • Hoe stel je de juiste vragen?
  • Welke communicatiestijl past bij jou? Hoe communiceer je effectief?
  • Hoe voorkom je een burn-out?
  • Hoe blijf je geïnspireerd en houd je plezier in je werk?

Onze trainingen zijn geaccrediteerd door vFAS, KNB & MfN!

Ons aanbod

Wat:         Cursus conflictstijlen en Enneagram

Waar :      Maarssen met uitzicht op de Vecht

Wanneer: 22 mei 2019 van 9.30-16.30 uur

Docenten: mr. Joyce Korver en gastdocent Mariska Karcher

Punten:     6 NOVA I 6 MfN I 6 vFAS vaardigheidspunten

Prijs:         € 350,00 plus BTW

De cursussen en trainingen die wij geven in het kader van Train de Advocaat en Train de Mediator hebben als thema hoe je je verder kunt verbeteren in je werk. Hoe meer gereedschap je in je rugzak hebt, hoe beter je kunt bouwen aan een goed resultaat. Op 22 mei gaan we eens flink de diepte in.

Als (advocaat) mediator is het van essentieel belang dat je inzicht hebt in de verschillende manieren waarop mensen ruzie maken. Thomas en Killmann hebben in 1974 vijf verschillende conflictstijlen in kaart gebracht:

 1. Doordrukken
 2. Wegvluchten
 3. Toegeven
 4. Onderhandelen
 5. Samenwerken

In deze cursus gaan we je eigen conflictstijl in kaart brengen maar je vooral ook handvatten geven om de conflictstijlen van de cliënten aan je tafel en -in procedures-  de conflictstijlen van de wederpartij  en (diens advocaat) in beeld te krijgen. Hoe beter je je hiervan bewust bent hoe makkelijker je kunt schakelen en tot oplossingen kunt komen.

Maar daar laten wij het niet bij: in het kader van de verdieping gaan we nog verder op onderzoek uit.

We gebruiken het Enneagram, een model van negen persoonlijkheidstypen, om inzicht te krijgen in onze eigen persoonlijkheidsstructuur en die van onze gesprekspartners. Wat namelijk een hele nuttige interventie is voor de ene cliënt is dat absoluut niet voor de andere.

Kortom, een dag om eens even flink uit je comfortzone te komen en op een andere manier te leren kijken.

De cursus gaat al door met vier deelnemers.

Training voor advocaten en mediators:

Van Cliëntgezwicht naar Cliëntgericht!

oftewel: behoud de regie en zet het beste (maar niet alles) van je zelf in!   

Enthousiasme, inzet, strategie en hard werken. Dat doe je en daar draai je je hand niet voor om.

De belangen voor je cliënten zijn groot, er staat veel op het spel. Je hebt een boeiend beroep maar je werkt altijd op het scherp van de snede in een conflictsituatie.

Advocatuur, mediation: geen vak voor bange mensen, ook niet voor gemakzuchtige of slordige mensen. We leggen de lat hoog. Onze cliënten vinden onze tarieven hoog en verwachten resultaat. Snel. Slim. Deskundig. Jouw onverdeelde aandacht en bij voorkeur 24/7.

Je cliënten zitten in een spannende situatie en ze staan onder druk. Vaak hebben ze een kort lontje. Je moet het perfect doen, voor minder is geen consideratie.

Wat doe je met (te) veeleisende cliënten, hoe blijf je aan het roer, wat doe je aan timemanagement? Hoe zorg je ervoor dat je ook nog een stuk privéleven overhoudt, in conditie blijft?

In deze training gaan we ons brein anders besturen, leren relaxed om te gaan met weerstand, in onze valkuilen stappen (om er daarna omheen te lopen), onze allergieën onderzoeken en weer eens voor onszelf helder krijgen waar we echt goed in zijn zodat we dat gaan inzetten!

We gaan oplossingsgericht aan de slag zodat je geïnspireerd blijft en plezier houdt je in je werk en privé.

De training bestaat uit 5 lesuren op 13 november en 4 lesuren op 11 december. De beide dagen kunnen ook los worden gevolgd.

Waar: In Beusichem ( de rust van het platteland maar vlak bij A2 en station Culemborg)

Wanneer:

13 november 12:00–18:00 I 5 NOVA I 5 MfN I 5 vFAS Prijs: € 325,00 plus BTW

11 december 10.00-16.00 I 4 NOVA I 4 MfN I 4 vFAS Prijs:   €275,00 plus BTW

Aanmelding: info@korvermediation.nl en via de website traindeadvocaat.nl en traindemediator.nl

Van tijd tot tijd heb je behoefte aan een stukje verdieping of aan een reflectiemoment om te kijken of je nog de juiste koers vaart. Spreken de thema’s die wij behandelen je aan en wil je daar zelf graag één op één mee aan de slag? Dan maken we een programma op maat voor je.

Ga uit van een bedrag van € 1.000,00 exclusief btw voor 6 uur individuele begeleiding inclusief persoonlijkheidsvragenlijsten en een korte rapportage. Je mag er ook voor kiezen om één of meerdere collega’s mee te nemen. De kosten zijn dan € 250,00 per persoon extra in verband met de persoonlijkheidsvragenlijsten en de korte rapportage (maximum 4 deelnemers). Bij meer dan 4 deelnemers begeleiden Trijnie Lukassen en Joyce Korver jullie gezamenlijk. De gesprekken vinden plaats in (de omgeving) Dordrecht en in Beusichem (tussen Culemborg en Tiel, overkant Wijk bij Duurstede). Een andere locatie is ook bespreekbaar. Voel je vrij om de persoon te kiezen door wie je begeleid wilt worden.

Een training bij jou op kantoor met je collega’s? Een mooie gelegenheid om je met elkaar te verdiepen in een bepaald thema.
In overleg kunnen we verschillende trainingen aanbieden met praktische handvatten die je meteen kunt inzetten in je werk. Dat je er niet voor hoeft te reizen is uiteraard een prettige bijkomstigheid.
De trainingen die wij aanbieden zijn geaccrediteerd door de MfN en vFAS.

Voor met name startende mediators is deze begeleiding op de werkvloer een aanrader. We bieden een praktische en persoonlijke benadering met aandacht voor vragen als:

 • Hoe pas ik de theorie toe in de praktijk?
 • Hoe plan ik mijn werk zo efficiënt mogelijk?
 • Hoe bereid ik me voor op gesprekken met cliënten?
 • Hoe blijf ik authentiek als professional?
 • Hoe combineer ik werk en privé en blijf ik geïnspireerd?

Intervisie:

Het idee van intervisie is dat we met vakgenoten, in een veilige omgeving waar we elkaar kunnen vertrouwen, problemen bespreken die we tegen komen in ons werk. Geheimhouding, vertrouwelijkheid en respect zijn sleutelwoorden.

Onze intervisie is gericht op het verkennen van het probleem en het zicht krijgen op de eigen blinde vlekken.

Ieder heeft zo zijn eigen situaties die hij/zij als lastig ervaart. Het is mooi om deze lastige situaties met elkaar uit te diepen en er zicht op te krijgen. We doen dit op een gestructureerde manier.

We nemen dus de tijd om het probleem te verkennen maar zeker ook om te kijken wat het bij onszelf oproept en wat het bij de vraagsteller oproept. Aan het eind geven we elkaar tips en kijken we of we zelf in dit soort situaties terecht zijn gekomen.

Wij begeleiden bestaande intervisiegroepen maar organiseren ook op verzoek intervisiebijeenkomsten voor deelnemers die geen vaste intervisiegroep hebben, te weinig intervisie in een jaar hebben gedaan of het eens op een andere manier willen doen.

Intervisie met twee begeleiders blijkt in de praktijk veel op te leveren maar om de kosten binnen de perken te houden hanteren wij een vriendelijk tarief.

Meld je aan om van ons aanbod op de hoogte te worden gehouden of houd onze agenda in de gaten!

Intervisie-Plus:

Aan de 3 uur intervisie koppelen wij nog 2 uur een training. In deze training gaan we dieper in op de onderwerpen die in de intervisie zijn gepasseerd. Denk aan onderwerpen als grenzen stellen, omgaan met lastige mensen, neutraliteit en onpartijdigheid, de dramadriehoek, kernkwadrant et cetera. Een interessante en efficiënte methode!

Voor de intervisie en de training zijn intervisiepunten en vaardigheidspunten te behalen van vFAS en MfN.

Houd mij op de hoogte!

Mr. Joyce Korver

is vFAS advocaat-mediator en forensisch mediator/ouderschapsonderzoeker. Daarnaast is zij coach Repairing Balance en relatiecounsellor. Joyce geeft trainingen mediationvaardigheden aan advocaten en mediators alsmede communicatietrainingen aan ouders in (v)echtscheidingen. Joyce is eigenaar van Korver Mediation en mede-eigenaar van Kind uit de Wind. Joyce heeft een bureau voor partnersearch genaamd Singles Sunday en geeft workshops voor singles.

Contact opnemen?