Aan het roer blijven als advocaat

Enthousiasme, inzet, strategie en hard werken. Dat doe je en daar draai je je hand niet voor om. De belangen voor je cliënten zijn groot, er staat veel op het spel. Je hebt een boeiend beroep maar je werkt altijd op het scherp van de snede in een conflictsituatie.

De advocatuur is geen vak voor bange mensen, ook niet voor gemakzuchtige of slordige mensen. We leggen de lat hoog. Onze cliënten vinden onze tarieven hoog en verwachten resultaat. Snel. Slim. Deskundig. Jouw onverdeelde aandacht en bij voorkeur 24/7.

Je cliënten zitten in een spannende situatie en ze staan onder druk. Vaak hebben ze een kort lontje. Je moet het perfect doen, voor minder is geen consideratie.

Naast advocaat ben je ook ondernemer, leidinggevende, collega en/of werkgever. Om je rollen thuis maar niet te vergeten. Hoe pak je dit allemaal aan en hoe zorg je ervoor dat je blijft presteren en alle ballen in de lucht kunt houden oftewel hoe blijf je aan het roer?

Dit thema loopt als een rode draad door onze cursussen, trainingen, intervisie en coaching-on-the-job.

De trainingen zijn geaccrediteerd door vFAS, KNB & MfN!

Onze thema’s

Ik ben gepokt en gemazeld in advocatuur, mediation en coaching. Ik verzorg betaalbare trainingen voor de advocatuur. Filevrij en op leuke locaties. In de trainingen oefenen we altijd met voorbeelden uit de praktijk en geven we handvatten om aan het roer te blijven in lastige situaties.

Ook begeleid ik intervisie en supervisie, coaching on the job, burn-outpreventie. Uniek is de intervisie-plusmethode: een intervisie van 3 uur, gevolgd door een training waarin wij op methodische wijze gedurende 2 uur dieper ingaan op de onderwerpen die in de intervisie aan de orde zijn gekomen. En niet te vergeten de 2-puntenlunch bij jou op kantoor!

De thema’s die wij behandelen in onze trainingen gaan over:

 • Hoe blijf je aan het roer met al je verschillende petten op?
 • Hoe blijf je empathisch met behoud van jezelf?
 • Waar liggen jouw sterke kanten?
 • Hoe ga je om met weerstand?
 • Hoe stel je de juiste vragen?
 • Welke communicatiestijl past bij jou? Hoe communiceer je effectief?
 • Hoe voorkom je een burn-out?
 • Hoe blijf je geïnspireerd en houd je plezier in je werk?

De trainingen zijn geaccrediteerd door MfN!

Ons aanbod

 Cursus conflictstijlen en Enneagram

De cursussen en trainingen die wij geven in het kader van Train de Advocaat en Train de Mediator hebben als thema hoe je je verder kunt verbeteren in je werk. Hoe meer gereedschap je in je rugzak hebt, hoe beter je kunt bouwen aan een goed resultaat. Op 22 mei gaan we eens flink de diepte in.

Als (advocaat) mediator is het van essentieel belang dat je inzicht hebt in de verschillende manieren waarop mensen ruzie maken. Thomas en Killmann hebben in 1974 vijf verschillende conflictstijlen in kaart gebracht:

 1. Doordrukken
 2. Wegvluchten
 3. Toegeven
 4. Onderhandelen
 5. Samenwerken

In deze cursus gaan we je eigen conflictstijl in kaart brengen maar je vooral ook handvatten geven om de conflictstijlen van de cliënten aan je tafel en -in procedures-  de conflictstijlen van de wederpartij  en (diens advocaat) in beeld te krijgen. Hoe beter je je hiervan bewust bent hoe makkelijker je kunt schakelen en tot oplossingen kunt komen.

Maar daar laten wij het niet bij: in het kader van de verdieping gaan we nog verder op onderzoek uit.

We gebruiken het Enneagram, een model van negen persoonlijkheidstypen, om inzicht te krijgen in onze eigen persoonlijkheidsstructuur en die van onze gesprekspartners. Wat namelijk een hele nuttige interventie is voor de ene cliënt is dat absoluut niet voor de andere.

Kortom, een dag om eens even flink uit je comfortzone te komen en op een andere manier te leren kijken.

De cursus gaat al door met vier deelnemers.

Maarssen met uitzicht op de Vecht

22 mei 2019 van 9.30-16.30 uur

mr. Joyce Korver en gastdocent Mariska Karcher

6 NOVA I 6 MfN I 6 vFAS vaardigheidspunten

€ 350,00 plus BTW

Aanmeldformulier Training conflictstijlen en Enneagram

oftewel: behoud de regie en zet het beste (maar niet alles) van je zelf in!   

Je cliënten zitten in een spannende situatie en ze staan onder druk. Vaak hebben ze een kort lontje. Je moet het perfect doen, voor minder is geen consideratie.

Wat doe je met (te) veeleisende cliënten, hoe blijf je aan het roer, wat doe je aan timemanagement? Hoe zorg je ervoor dat je ook nog een stuk privéleven overhoudt, in conditie blijft?

In deze training gaan we ons brein anders besturen, leren relaxed om te gaan met weerstand, in onze valkuilen stappen (om er daarna omheen te lopen), onze allergieën onderzoeken en weer eens voor onszelf helder krijgen waar we echt goed in zijn zodat we dat gaan inzetten!

We gaan oplossingsgericht aan de slag zodat je geïnspireerd blijft en plezier houdt je in je werk en privé.

De training bestaat uit in totaal 10 lesuren. De beide dagen kunnen ook los worden gevolgd.

In Beusichem ( de rust van het platteland maar vlak bij A2 en station Culemborg)

Word gepland

5 NOVA 5 MfN I 5 vFAS

€ 325,00 plus BTW

Aanmeldformulier Training: Van Cliëntgezwicht naar Cliëntgericht!

Van tijd tot tijd heb je behoefte aan een reflectiemoment om te kijken of je nog de juiste koers vaart. Ieder jaar raken er weer meer professionals in een burn-out. Zorg dat het jou niet overkomt.

Spreken de thema’s die ik behandel je aan en wil je daar zelf graag één op één mee aan de slag?

Ik maak een programma op maat. Het kan namelijk zijn dat je graag een dag heel intensief aan de slag wilt maar het is ook mogelijk dat je opsplitst in meerdere gesprekken. Onderdeel is altijd een uitvoerige persoonlijkheidsrapportage om te kijken waar je op dit moment staat.

Maarssen aan de Vecht of in Beusichem in de Betuwe. In overleg ook op een andere locatie of bij jou op kantoor.

Data en tijdstippen bepalen we in overleg
Kosten bedragen in totaal € 1.000,00 exclusief btw voor 6 uur begeleiding inclusief rapportages. De afspraken vinden plaats in Maarssen of in Beusichem. Je kunt er ook voor kiezen om één of meerdere collega’s mee te nemen. De kosten zijn dan € 250,00 per persoon extra. Een afspraak bij jou op kantoor is ook bespreekbaar, wel zullen daar extra kosten aan verbonden zijn.

Aanmeldformulier Sparringpartners

Een training bij jou op kantoor met je collega’s? Een mooie gelegenheid om je met elkaar te verdiepen in een bepaald thema. In overleg kunnen we verschillende trainingen aanbieden met praktische handvatten die je meteen kunt inzetten in je werk. Dat je er niet voor hoeft te reizen is uiteraard een prettige bijkomstigheid. De trainingen die wij aanbieden zijn geaccrediteerd door de vFAS, NOVA en MfN.

Kies één van onze trainingen uit of zoek contact en dan maken we een Programma op maat.

Bij jou op kantoor.
Data en tijdstippen bepalen we in overleg.
mr. Joyce Korver.
Afhankelijk van de betreffende training. Al onze trainingen zijn geaccrediteerd voor NOVA , MfN en vFAS.

Indicatie: voor een trainingsdag van 6 lesuren en 6 deelnemers € 1250,00 ex btw, voor iedere extra deelnemer € 50,00 ex btw.
Reistijd en reiskosten in overleg.

Aanmeldformulier Incompany trainingen

Het idee van intervisie is dat we met vakgenoten, in een veilige omgeving waar we elkaar kunnen vertrouwen, situaties bespreken die we tegen komen in ons werk. Geheimhouding, vertrouwelijkheid en respect zijn sleutelwoorden.

Onze intervisie is gericht op het verkennen van het probleem en het zicht krijgen op de eigen blinde vlekken. We doen dit op een gestructureerde manier.

We nemen dus de tijd om het probleem te verkennen maar zeker ook om te kijken wat het bij onszelf oproept en wat het bij de vraagsteller oproept. Aan het eind geven we elkaar tips en kijken we of we zelf in dit soort situaties terecht zijn gekomen. De Balint-methode of de Socratische methode lijkt meestal het best passend maar het kan ook mooi zijn om eens een andere manier te proberen.

Ik begeleid bestaande intervisiegroepen maar organiseer ook op verzoek intervisiebijeenkomsten voor deelnemers die geen vaste intervisiegroep hebben, te weinig intervisie in een jaar hebben gedaan of het eens op een andere manier willen doen.

Bij jou op kantoor, in Maarssen aan de Vecht of in Beusichem in de Betuwe.
Data en tijdstippen bepalen we in overleg.
Mr. Joyce Korver
Voor ieder uur wordt een punt toegekend door vFAS en MfN.
Indicatie: voor een intervisie van 3 lesuren en 6 deelnemers € 550,00 ex btw, voor iedere extra deelnemer € 50,00 ex btw.
Reistijd en reiskosten in overleg.

Aanmeldformulier Intervisie

Houd mij op de hoogte!

Aan de 3 uur intervisie koppelen wij nog 2 uur vaardigheidstraining. In deze training gaan we dieper in op de onderwerpen die in de intervisie zijn gepasseerd. Denk aan onderwerpen als grenzen stellen, omgaan met lastige mensen, neutraliteit en onpartijdigheid, de dramadriehoek, kernkwadrant et cetera. Een interessante en efficiënte methode!

Voor de intervisie en de training zijn intervisiepunten en vaardigheidspunten te behalen van vFAS en MfN.
Bij jou op kantoor, in Maarssen aan de Vecht of in Beusichem in de Betuwe.
Data en tijdstippen bepalen we in overleg.
Mr. Joyce Korver
voor ieder uur wordt een punt toegekend door vFAS en MfN
Indicatie: voor een intervisie van 3 lesuren en twee vaardigheidspunten bereken ik bij 4-6 deelnemers € 850,00 ex btw, voor iedere extra deelnemer € 50,00 ex btw.
Reistijd en reiskosten in overleg.

Aanmeldformulier Intervisie+

Houd mij op de hoogte!

Mr. Joyce Korver

is vFAS advocaat-mediator en forensisch mediator/ouderschapsonderzoeker. Daarnaast is zij coach Repairing Balance en relatiecounsellor. Joyce geeft trainingen mediationvaardigheden aan advocaten en mediators alsmede communicatietrainingen aan ouders in (v)echtscheidingen. Joyce is eigenaar van Korver Mediation en Conflictmeester en mede-eigenaar van Kind uit de Wind. Joyce heeft een bureau voor partnersearch genaamd Singles Sunday en geeft workshops voor singles.

Contact opnemen?