Aan het roer blijven in het notariaat

Het notariaat is constant in beweging. Het is niet meer voldoende om uitsluitend je juridische kennis op peil te houden. Cliënten worden veeleisender en kritischer waardoor een goede en efficiënte collegiale samenwerking noodzakelijk is. Tarieven staan onder druk.

Je bent als adviseur deskundig en betrouwbaar en je weet waar je het over hebt. Anno nu is dat echter niet meer genoeg. Naast adviseur ben je namelijk ook ondernemer, leidinggevende, collega en werkgever. Om je rollen thuis maar niet te vergeten. Cliënten komen ook niet meer vanzelf. Mond-tot-mondreclame blijft toch altijd de beste bron. Hoe pak je dit allemaal aan en hoe zorg je ervoor dat je blijft presteren?

Onze thema’s

: eWij, mr. Trijnie Lukassen-Beije en mr. Joyce Korver zijn gepokt en gemazeld in advocatuur, notariaat, mediation en coaching. We hebben onze handen ineen geslagen om kwalitatieve en betaalbare trainingen te verzorgen voor het notariaat. Filevrij, op leuke locaties met een eenvoudige en smakelijke hap. In de trainingen oefenen we met voorbeelden uit de praktijk en geven we handvatten om aan het roer te blijven in lastige situaties.

Ook begeleiden wij intervisie en supervisie, coaching on the job, burn-outpreventie. Uniek is onze intervisie-plusmethode: een intervisie van 3 uur, gevolgd door een training waarin wij op methodische wijze gedurende 2 uur dieper ingaan op de onderwerpen die in de intervisie aan de orde zijn gekomen.

De thema’s die wij behandelen in onze trainingen gaan over:

Hoe blijf je aan het roer met al je verschillende petten op?

Hoe leef je je in met behoud van jezelf?

Waar liggen jouw sterke kanten?

Hoe ga je om met weerstand?

Hoe stel je de juiste vragen?

Welke communicatiestijl past bij jou? Hoe communiceer je effectief?

Hoe voorkom je een burn-out?

Hoe blijf je geïnspireerd en houd je plezier in je werk?

Onze trainingen zijn geaccrediteerd door KNB en MfN!

Ons aanbod

Het notariaat  is een prachtig vak maar je werkt altijd op het scherp van de snede. In je dagelijkse praktijk heb je met regelmaat te maken met lastig gedrag. Het is niet eenvoudig om in deze (conflict)situaties je eigen evenwicht en kalmte te bewaren en aan het roer te blijven.

In deze training gaan we ons bezighouden met de volgende onderwerpen:

 • Hoe houd je de regie als professional en als persoon?
 • Hoe ga je om met weerstand?
 • Welke communicatiestijl past bij jou? Hoe communiceer je effectief?
 • Hoe voorkom je een mogelijke burn-out?

Programma:

Deel 1: Communicatiedeuren en ons brein – sturen (theorie en praktijk)
Deel 2: Dramadriehoek – Omgaan met weerstand (theorie en praktijk met casusbespreking)
Deel 3: Multifocus – Iedereen kijkt door zijn eigen bril naar de werkelijkheid. Die bril bepaalt wat je denkt en wat je doet. Kijk ook eens door een andere bril!

Datum, tijdstip en locatie:

Binnenkort worden er weer nieuwe data gepland voor deze training!

Uiteraard is deze training ook als Incompanytraining mogelijk op een moment dat het voor jou en je team goed schikt. Informeer naar de mogelijkheden!

Kosten:

€ 325,00 excl. btw

Punten:

5 KNB, MfN

Het aanleren van allerlei nieuwe vaardigheden is tijdrovend en niet altijd even efficiënt.  Waarom zou je juist niet focussen op het excelleren in datgene waar je al goed in bent. Dat is boeiend en daar krijg je energie van!

Je neemt in je werk als (kandidaat-) notaris een professionele rol aan. Bij die rol horen bepaalde (kern)kwaliteiten. De rol die je aanneemt in combinatie met de (kern)kwaliteiten die je hebt bepalen jouw professionele identiteit.

We ontrafelen jouw profiel. Hoe neem jij je omgeving waar, wat kenmerkt jouw gedrag, welke vaardigheden heb je in huis en wat zijn jouw overtuigingen, kwaliteiten en je waarden?

Zie jezelf als instrument. Als je het instrument JIJ efficiënt en effectief inzet bereik je betere resultaten in kortere tijd en hou je dus meer energie en tijd over voor je leven buiten je werk.

In deze training gaan we ons bezighouden met de volgende onderwerpen:

 • Wat zijn jouw kwaliteiten en hoe versterk je deze?
 • Waar krijg jij energie van?
 • Hoe kun je oplossingsgericht aan de slag?
 • Hoe blijf je geïnspireerd en houd je plezier in je werk?

Programma:

Deel 1 : Jouw beste zelf! – Waarden | Kwaliteiten | Drijfveren
Deel 2 : Jouw professionele identiteit – Kernkwadranten
Deel 3 : Oplossingsgericht en creatief aan de slag

Datum, tijdstip en locatie:

Binnenkort worden er weer nieuwe data gepland voor deze training!

Uiteraard is deze training ook als Incompanytraining mogelijk op een moment dat het voor jou en je team goed schikt. Informeer naar de mogelijkheden!

Kosten:

€ 275,00 excl. btw

Punten:

4 KNB, MfN

Van tijd tot tijd heb je behoefte aan een stukje verdieping of aan een reflectiemoment om te kijken of je nog de juiste koers vaart. Spreken de thema’s die wij behandelen je aan en wil je daar zelf graag één op één mee aan de slag? Dan maken we een programma op maat voor je.

Ga uit van een bedrag van € 1.000,00 exclusief btw voor 6 uur individuele begeleiding inclusief persoonlijkheidsvragenlijsten en een korte rapportage. Je mag er ook voor kiezen om één of meerdere collega’s mee te nemen. De kosten zijn dan € 250,00 per persoon extra in verband met de persoonlijkheidsvragenlijsten en de korte rapportage (maximum 4 deelnemers). Bij meer dan 4 deelnemers begeleiden Trijnie Lukassen en Joyce Korver jullie gezamenlijk. De gesprekken vinden plaats in (de omgeving) Dordrecht en in Beusichem (tussen Culemborg en Tiel, overkant Wijk bij Duurstede). Een andere locatie is ook bespreekbaar. Voel je vrij om de persoon te kiezen door wie je begeleid wilt worden.

Een training bij jou op kantoor met je collega’s? Een mooie gelegenheid om je met elkaar te verdiepen in een bepaald thema.
In overleg kunnen we verschillende trainingen aanbieden met praktische handvatten die je meteen kunt inzetten in je werk. Dat je er niet voor hoeft te reizen is uiteraard een prettige bijkomstigheid.
De trainingen die wij aanbieden zijn geaccrediteerd door de KNB en MfN.

Voor met name startende kandidaat-notarissen is deze begeleiding op de werkvloer een aanrader. We bieden een praktische en persoonlijke benadering met aandacht voor vragen als:

 • Hoe pas ik de theorie toe in de praktijk?
 • Hoe plan ik mijn werk zo efficiënt mogelijk?
 • Hoe bereid ik me voor op gesprekken met cliënten?
 • Hoe blijf ik authentiek als professional?
 • Hoe combineer ik werk en privé en blijf ik geïnspireerd?

Intervisie:

Het idee van intervisie is dat we met vakgenoten, in een veilige omgeving waar we elkaar kunnen vertrouwen, problemen bespreken die we tegen komen in ons werk. Geheimhouding, vertrouwelijkheid en respect zijn sleutelwoorden.

Onze intervisie is gericht op het verkennen van het probleem en het zicht krijgen op de eigen blinde vlekken.

Ieder heeft zo zijn eigen situaties die hij/zij als lastig ervaart. Het is mooi om deze lastige situaties met elkaar uit te diepen en er zicht op te krijgen. We doen dit op een gestructureerde manier.

We nemen dus de tijd om het probleem te verkennen maar zeker ook om te kijken wat het bij onszelf oproept en wat het bij de vraagsteller oproept. Aan het eind geven we elkaar tips en kijken we of we zelf in dit soort situaties terecht zijn gekomen.

Wij begeleiden bestaande intervisiegroepen maar organiseren ook op verzoek intervisiebijeenkomsten voor deelnemers die geen vaste intervisiegroep hebben, te weinig intervisie in een jaar hebben gedaan of het eens op een andere manier willen doen.

Intervisie met twee begeleiders blijkt in de praktijk veel op te leveren maar om de kosten binnen de perken te houden hanteren wij een vriendelijk tarief.

Meld je aan om van ons aanbod op de hoogte te worden gehouden of houd onze agenda in de gaten!

Intervisie-Plus:

Aan de 3 uur intervisie koppelen wij nog 2 uur een training. In deze training gaan we dieper in op de onderwerpen die in de intervisie zijn gepasseerd. Denk aan onderwerpen als grenzen stellen, omgaan met lastige mensen, neutraliteit en onpartijdigheid, de dramadriehoek, kernkwadrant et cetera. Een interessante en efficiënte methode!

Voor de intervisie en de training zijn intervisiepunten en vaardigheidspunten te behalen van KNB en MfN.

Houd mij op de hoogte!

Mr. Joyce Korver

is vFAS advocaat-mediator en forensisch mediator/ouderschapsonderzoeker. Daarnaast is zij coach Repairing Balance en relatiecounsellor. Joyce geeft trainingen mediationvaardigheden aan advocaten en mediators alsmede communicatietrainingen aan ouders in (v)echtscheidingen. Joyce is eigenaar van Korver Mediation en mede-eigenaar van Kind uit de Wind. Joyce heeft een bureau voor partnersearch genaamd Singles Sunday en geeft workshops voor singles.

Mr. Trijnie Lukassen-Beije

is notarieel jurist (voormalig kandidaat-notaris), nalatenschapscoach en  nalatenschapsmediator. Daarnaast is zij coach Repairing Balance. Trijnie verzorgt de workshop Nalaten bij SBI Formaat als onderdeel van de Pensioen in Zicht-training. Zij is eigenaar van Lukassen EMC Nalatenschapscoaching en van Lukassen EMC Coaching & Advies.  Ingeschreven in het ICR Coach register en het register van Nalatenschapsmediators.

Contact opnemen?