Aan het roer blijven in het notariaat

Het notariaat is constant in beweging. Het is niet meer voldoende om uitsluitend je juridische kennis op peil te houden. Cliënten worden veeleisender en kritischer waardoor een goede en efficiënte collegiale samenwerking noodzakelijk is. Tarieven staan onder druk.

Je bent als adviseur deskundig en betrouwbaar en je weet waar je het over hebt. Anno nu is dat echter niet meer genoeg. Naast adviseur ben je namelijk ook ondernemer, leidinggevende, collega en werkgever. Om je rollen thuis maar niet te vergeten. Cliënten komen ook niet meer vanzelf. Mond-tot-mondreclame blijft toch altijd de beste bron. Hoe pak je dit allemaal aan en hoe zorg je ervoor dat je blijft presteren?

Onze thema’s

Wij, mr. Trijnie Lukassen-Beije en mr. Joyce Korver zijn gepokt en gemazeld in advocatuur, notariaat, mediation en coaching. We hebben onze handen ineen geslagen om kwalitatieve en betaalbare trainingen te verzorgen voor het notariaat. Filevrij, op leuke locaties met een eenvoudige en smakelijke hap. In de trainingen oefenen we met voorbeelden uit de praktijk en geven we handvatten om aan het roer te blijven in lastige situaties.

Ook begeleiden wij intervisie en supervisie, coaching onder job, burn-out – preventie. Uniek is onze intervisie-plus methode. Een intervisie van 2 uur, gevolgd door een training waarin wij op methodische wijze gedurende 2 uur dieper ingaan op de onderwerpen die in de intervisie aan de orde zijn gekomen.

De thema’s die wij behandelen in onze trainingen gaan over:

Hoe blijf je aan het roer met al je verschillende petten op?

Hoe leef je je in met behoud van jezelf?

Waar liggen jouw sterke kanten?

Hoe ga je om met weerstand?

Hoe stel je de juiste vragen?

Welke communicatiestijl past bij jou? Hoe communiceer je effectief?

Hoe voorkom je een burn-out?

Hoe blijf je geïnspireerd en houd je plezier in je werk?

Onze trainingen zijn geaccrediteerd door KNB en MfN!

Ons aanbod

Het notariaat  is een prachtig vak maar je werkt altijd op het scherp van de snede. In je dagelijkse praktijk heb je met regelmaat te maken met lastig gedrag. Het is niet eenvoudig om in deze (conflict)situaties je eigen evenwicht en kalmte te bewaren en aan het roer te blijven.

In deze training gaan we ons bezighouden met de volgende onderwerpen:

  • Hoe houd je de regie als professional en als persoon?
  • Hoe ga je om met weerstand?
  • Welke communicatiestijl past bij jou? Hoe communiceer je effectief?
  • Hoe voorkom je een mogelijke burn-out?

Programma

Deel 1: Communicatiedeuren en ons brein – sturen (theorie en praktijk)

Deel 2: Dramadriehoek – Omgaan met weerstand (theorie en praktijk met casusbespreking)

Deel 3: Multifocus- Iedereen kijkt door zijn eigen bril naar de werkelijkheid. Die bril bepaalt wat je denkt en wat je doet. Kijk ook eens door een andere bril!

In deze training ga je aan de slag met het excelleren in datgene waar je al goed in bent. Wij zijn ervan overtuigd dat het aanleren van allerlei nieuwe vaardigheden tijdrovend is en niet altijd even efficiënt. Waarom zou je juist niet focussen op het nog beter worden in datgene waar je al goed in bent. Dat is boeiend en daar krijg je energie van!

– Wat zijn jouw kwaliteiten?

– Waar krijg jij energie van?

– Hoe kun je oplossingsgericht aan de slag

– Hoe blijf je geïnspireerd en houd je plezier in je werk?

Je neemt in je werk als (kandidaat-) notaris een professionele rol aan. Bij die rol horen bepaalde (kern)kwaliteiten. De rol die je aanneemt in combinatie met de (kern)kwaliteiten die je hebt bepalen jouw professionele identiteit. Een laagje dieper liggen de waarden ofwel jedrijfveren. Deze geven richting aan je handelen. Ze bepalen de keuzes die je maakt.

Hoe versterk je jouw sterke kanten?

We ontrafelen jouw profiel. Hoe neem jij je omgeving waar, wat kenmerkt jouw gedrag, welke vaardigheden heb je in huis en wat zijn jouw overtuigingen, kwaliteiten en je waarden?

Zie jezelf als instrument. Als je het instrument JIJ efficiënt en effectief inzet bereik je betere resultaten in kortere tijd en hou je dus meer energie en tijd over voor je leven buiten je werk.

Programma:

Deel 1 : “Jouw beste zelf!”- Waarden | Kwaliteiten | Drijfveren

Deel 2 : Jouw professionele identiteit- Kernkwadranten

Deel 3  “Concreet en Creatief”- Oplossingsgericht  Werken|Mindmap|Zichtbaarheid

dit moet ik nog verder uitwerken!

Intervisie plus

dit moet ik nog verder uitwerken!

 

Lunchen met punten!

dit moet ik nog verder uitwerken!

Burn-outpreventie:

dit moet ik nog verder uitwerken

Van tijd tot tijd heb je behoefte aan een stukje verdieping of aan een reflectiemoment om te kijken of je nog de juiste koers vaart. Spreken de thema’s die wij behandelen je aan en wil je daar zelf graag één op één mee aan de slag? Dan maken we een programma op maat voor je.

Ga uit van een bedrag van € 1.000,00 exclusief btw voor 6 uur individuele begeleiding inclusief persoonlijkheidsvragenlijsten en een korte rapportage. Je mag er ook voor kiezen om één of meerdere collega’s mee te nemen. De kosten zijn dan € 250,00 per persoon extra in verband met de persoonlijkheidsvragenlijsten en de korte rapportage (maximum 4 deelnemers). Bij meer dan 4 deelnemers begeleiden Trijnie Lukassen en Joyce Korver jullie gezamenlijk. De gesprekken vinden plaats in (de omgeving) Dordrecht en in Beusichem (tussen Culemborg en Tiel, overkant Wijk bij Duurstede). Voel je vrij om de persoon te kiezen door wie je begeleid wilt worden.

Een training bij jou op kantoor met je collega’s? Een mooie gelegenheid om je met elkaar te verdiepen in een bepaald thema. In overleg kunnen we verschillende trainingen aanbieden met praktische handvatten die je meteen kunt inzetten in je werk. Dat je er niet voor hoeft te reizen is uiteraard een prettige bijkomstigheid. De trainingen die wij aanbieden zijn geaccrediteerd door de KNB.

Juist op de werkvloer kom je in aanraking met je verschillende “petten” zodat het prettig is om juist daar één of meerdere reflectiemomenten in te plannen.

Voor met name startende kandidaat-notarissen is deze begeleiding op de werkvloer een aanrader. We bieden een praktische en persoonlijke benadering met aandacht voor vragen als: “Hoe pas ik de theorie toe in de praktijk? Hoe plan ik mijn werk zo efficiënt mogelijk? Hoe bereid ik me voor op gesprekken met cliënten? Hoe blijf ik authentiek als professional? Hoe combineer ik werk en privé en blijf ik geïnspireerd?

Mr. Joyce Korver

is vFAS advocaat-mediator en forensisch mediator/ouderschapsonderzoeker. Daarnaast is zij coach Repairing Balance en relatiecounsellor. Joyce geeft trainingen mediationvaardigheden aan advocaten en mediators alsmede communicatietrainingen aan ouders in (v)echtscheidingen. Joyce is eigenaar van Korver Mediation. en mede-eigenaar van Kind uit de Wind. Joyce heeft een bureau voor partnersearch genaamd Singles Sunday en geeft workshops voor singles.

Mr. Trijnie Lukassen-Beije

is notarieel jurist (voormalig kandidaat-notaris), nalatenschapscoach en  nalatenschapsmediator. Daarnaast is zij coach Repairing Balance. Trijnie verzorgt de workshop Nalaten bij SBI Formaat als onderdeel van de Pensioen in Zicht-training. Zij is eigenaar van Lukassen EMC Nalatenschapscoaching en van Lukassen EMC Coaching & Advies.  Ingeschreven in het ICR Coach register en het register van Nalatenschapsmediators.

Contact opnemen?